خصوصیات توری در آسیاب چکشی
آسیاب چکشی برای خرد کردن مواد خوراکی مختلف استفاده می شود. این نوع آسیاب در فرآوری دانه های روغنی مثل سویا، آفتابگردان،کانولاو غیره و همچنین جهت پوسته گیری دانه و کنجاله کردن آن (مواد خوراکی با پروتئین بالا بعد از روغن گیری آسیاب می شوند) مورد استفاده می گیرد.
توری در آسیاب چکشی :
بیشترین فرسایش در صفحه توری آسیاب مشاهده می شود. بهترین راه کاهش هزینه های آسیاب و حفظ ظرفیت راندمان و کیفیت تولید، تعویض توری آسیاب است. معمولاً در استفاده از آسیاب با ست چکش های سخت، قبل از تعویض چکش، توری باید عوض شود.
برای توری هایی با منافذ کوچکتر نیاز به تعویض، بیشتر احساس می شود. در تهیه خوراک آبزیان و حیوانات خانگی معمولاً تعویض توری با منافذ خیلی ریز( ۱ میلیمتر و یا کمتر) در مدت ۸ تا ۲۴ ساعت عملیات معمول نیست.
منافذ با الگوی شطرنجی و زاویه ۶۰ درجه استحکام بیشتری دارند. در آسیاب غلات نسبت ۵۵ سانتیمتر مربع به ازای هر نیروی اسب بخار مناسب است، اگر فضای باز کافی وجود نداشته باشد حرارت تولید شده به غلات منتقل خواهد شد.
افزایش حرارت به بیش از ۴۴ تا ۴۶ درجه سانتیگراد موجب افت ۵۰ درصدی ظرفیت آسیاب می گردد. اگر نسبت توری به نیروی اسب بخار و فاصله بین چکش و توری نیز مناسب باشد ذراتی با اندازه مطلوب تولید خواهد شد. موادی که از توری عبور نکردند به دلیل سرعت بالای چرخش چکش ها، در سطح توری نشست می کنند. حضور این مواد در پشت توری و فشردگی آنها موجب ساییدگی این قسمت شده و از طرفی انرژی بشکل حرارت از دست می رود بنابراین موجب افت راندمان اقتصادی خواهند شد. در بعضی آسیاب ها توری های دو قسمتی طراحی شده است. در استفاده از مواد بزرگتر، برای کم شدن فشار مواد بر سطح توری، انحنای فوقانی چکش باید بیشتر شود.
فاکتورهای موثر بر فضای باز توری شامل اندازه منافذ، تناوب منافذ، زاویه و اندازه سطوح می باشند.
الگوی منافذ توری
دو قانون در رابطه با صفحه توری آسیاب و ارتباط آن با نیروی اسب بخار شامل موارد زیر است:
۱- آسیاب نباید هرگز کمتر از ۹۰.۳ سانتیمتر مربع صفحه توری به ازای هر اسب بخار داشته باشد (بیشتر از آن بهتر است).
۲-آسیاب نباید هرگز کمتر از ۲۵.۸ سانتیمتر مربع فضای باز به ازای هر اسب بخار داشته باشد.